Kanjoning

 
 Kanjoning je vrsta avanturističke aktivnosti koja je uzela maha tek pre nekoliko godina.  Ova aktivnost zahteva malo bolju fizičku spremu kao i opremu – neoprensko odelo, čizme, zaštitnu kacigu, sigurnosni prsluk, anorak, vodootporne vreće, sigurnosna užad. Kanjoning zahteva oprez i iskusno vođstvo iskusnih i profesionalnih vodiča.  
 
 

Organizujemo kanjoning na HRČAVKI NEVIDIU. 

Kanjon Nevidio se nalazi u centralnom delu Crne Gore. Kanjon stanovnici ovog kraja nazivaju i Nevidjbog i to sa pravom jer se reka Komarnica odjednom gubi u čudno uklesani ulaz i postaje nevidljiva ljudskom oku. 

Zabačen i sakriven na nepristupačnom terenu dugo je izazivao pažnju I znatiželju ali je bilo malo organizovanih pokušaja da se upozna i istraži. Prvi ozbiljniji pokušaji bili su neuspešni i kanjon je sve do 1965. godine bio poslednji neosvojen kanjon Evrope. Te godine su članovi P.S.D. Javorak iz Nikšića, iako sa oskudnom opremom, prošli kanjon i predstavili svetu dugo skrivenu, divlji i zapanjujuću lepotu kanjona dugog 2km. Veći deo kanjona se nalazi u večitoj senci. Zbog, gotovo vertikalnih, stena sunčevi zraci ne mogu da dopru do dna. Širina kanjona na pojedinim mestima je manja od jednog metra, a pojedine delove je moguće proći samo uz pomoć alpinističke opreme. 

Prolazak kroz kanjon, u zavisnosti od vodostaja reke, uglavnom organizujemo u julu, avgustu i septembru. Svu neophodnu opremu dobijate od nas.  

 

Kanjon reke Hrčavke koja je najveća pritoka Sutjeske, a nalazi se na planini Zelengori. Čitavom svojom dužinom protiče kroz Nacionalni park Sutjeska.  

Kanjon Hrčavke je jedan od najlepših i poslednji osvojen kanjon u Evropi, a poznavaoci kanjoninga tvrde da je jedan od najatraktivnijih. Za posetioce je otvoren 2014. godine. Kroz kanjon se prolazi savladavanjem niza atraktivnih prepreka, skokova, penjanja uz redovne pauze za odmor i fotografisanje. Mi preporučujemo ovaj skriveni dragulj koji još uvek nije nadaleko poznat brojnim turistima. Iskoristite priliku da budete među malobrojnim koji su uspeli da osvoje ovaj velelepni kanjon.  

Prolazak kroz kanjon, u zavisnosti od vodostaja reke, uglavnom organizujemo u julu, avgustu i septembru. Svu neophodnu opremu dobijate od nas.  

Savet. Ponesite ili iznajmite od nas go pro kameru. 

Konkretne aranžmane pogledajte OVDE