Rafting na tari: aktivnosti

Prvomajski rafting sa prevozom i obilaskom Sarajeva 30. April-02. Maj

30. April – 02. maj. oraganizovan prevoz iz NS i BG sa obilskom Sarajeva, 2 noćenja, 5 obroka i rafting rekom Tarom
Od: 155 € + 40 € za prevoz

Noćenja

2

Obroka

5

Rafting

25 km

Foto galerija

Cene aranžmana

Cene su izražene u eurima po osobi, za celokupni aranžman

Primer:

 • 1/2 je cena za jednu osobu u dvokrevetnom smeštaju
 • 1/3 je cena za jednu osobu u trokrevetnom smeštaju
 • itd…
1/6 1/5 1/4 1/3 1/2 1/1
standard 155 155 155
comfort 170 175 180 185 190
superior 175 180 185 190 200

Narukvica za korišćenje bazena je 5€ i važi ceo period boravka

Check in od 14h   

Check out do 12h

Napomena: Za realizaciju ovog aranžmana potrebno je minimum 20 prijavljenih. 

NERADNI DANI U R. SRBIJI ZA 2023. godine su 01. i 02. MAJ

*Na cene iz tabele se dodaje +40 € za prevoz iz NS I BG sa mogućnošću ulaska na svim usputnim stanicama.

Dodatne informacije

NERADNI DANI U R. SRBIJI ZA 2023. godine su 01. i 02. MAJ

1. dan (30. april – nedelja) 

Polazak iz Novog Sada i Beograda u jutarnjim satima. Planirano vreme polaska 08:00h iz NS i 9:30h iz BG.

U Sarajevo stižemo u poslepodnevnim satima.

Slobodno vreme za istraživanje Baščaršije i prilika da probate čuvene Sarajevske ćevape.

Dolazak u rafting centar RT u večernjim časovima.

Večera.

Noćenje

 

2. dan (01. maj – ponedeljak)

Doručak

Slobodne vreme za uživanje  i odmor u RT centru ili za neki od naših fakultativnih izleta.

Važna napomena. Veliki broj izleta ima uključen lanch paket u ceni, zbog toga ručak nije predviđen programom. Ukoliko se ipak odlučite da ostanete u RT centru, ručak možete naručiti u našem restoranu.

OVDE možete pogledati naše izlete.

Večera.

Zabava uz živu svirku .

Noćenje.

 

3. dan (02. maj – utorak)

Doručak.

Podela opreme za rafting.

Polazak na rafting i uživanje  u raftingu u trajanju od 2h-3h (reka Tara je u aprilu i maju dosta brža u odnosu na letnje mesece)

Povratak u RT centar, razduživanje opreme

Ručak

Povratak za Srbiju uz usputni obilazak Višegrada i Andrićgrada

NERADNI DANI U R. SRBIJI ZA 2023. godine su 01. i 02. MAJ

1. dan  (30. april – nedelja)

Polazak iz Novog Sada  u 08:00h.

Vožnja do Beograda, odakle je planiran polazak putnika u 09:15h.
Prevoz se obavlja visoko podnim autobusima i minibusevima turističke klase. Obavljanje neophodnih graničnih formalnosti.

Dolazak u Sarajevo u  poslepodnevnim časovima. Ovde ćemo imati priliku da obiđemo čuvenu Baščaršiju, staro kulturno i istorijsko jezgro grada. Obići ćemo Latinski most, mesto gde je „ispaljen prvi hitac u Prvom svetskom ratu“ odnosno mesto atentata na austrougarskog prestolonaslednika Franca Ferdinanda, kuću Inata, Sebilj, Baščaršisku džamiju, Gazi Husrev begovu džamiju, Sahat kulu, Katedralu Isusovog srca, Srpsku sabornu crkvu…

Slobodno vreme do polaska ka rafting centru RT.

Dolazak u rafting centar RT u večernjim satima.

Smeštaj u bungalove ili sobe.

Slobodno vreme za druženje i upoznavanje

Večera.

Druženje uz logorsku vatru i odličnu muziku uživo.

Noćenje.

Gostima preporučujemo da se dobro odmore jer nas sutra čeka uzbudljiv dan.

2. dan (01. maj – ponedeljak)

Sa prvim jutarnjim zracima videćete i lepote okoline i samog rafting centra koji je uređen u etno stilu, sa drvenim bungalovima, sakrivenim u hladovini drveća koje nas okružuje a nanesenim na rekom Drinom, koja mirno prolazi pored i poziva Vas na druženje svojom kristalno čistom bojom…

Doručak.

Sada će te imati priliku da probate specijalitete našeg podneblja. Domaću hranu iz obližnjih sela. Domaću pršutu, uštipke, domaći med, jaja, pite sa sirom…

Vreme za slobodne aktivnosti ili mogućnost odlaska na neki od naših izleta.

OVDE  možete pogledati sve naše izlete.

Važna napomena. Veliki broj izleta ima uključen lanch paket u ceni, zbog toga ručak nije predviđen programom. Ukoliko se ipak odlučite da ostanete u RT centru, ručak možete naručiti u našem restoranu.

Nakon popodnevnog odmora ili povratka sa izleta sledi

 Večera .

 a potom i druženje uz logorsku vatru i muziku.

Savetujemo da obavezno ponesete topliju garderobu jer iako su dani veoma topli, noći pored reke umeju da nas iznenade svojom hladnoćom…

Noćenje

3. dan ( 02. maj – utorak)

Posle udobno prospavane noći u našim drvenim bungalovima/sobama, sa radošću ćete se probuditi sa prvim jutarnjim zracima. Svež šumski vazduh će otvoriti sva vaša čula. U našem restoranu vas čeka odlična domaća kafa, čaj a tu je i domaća rakija. Pored restorana na raspolaganju vam je i krovna terasa, kao i letnja bašta sa pogledom na reku Drinu.

Doručak. Okvirno vreme doručka je oko 9h.

Sada će te imati priliku da probate specijalitete našeg podneblja. Domaću hranu iz obližnjih sela. Domaću pršutu, kobasicu, naše čuvene heljdine uštipke, domaći džem od višnje, jaja, pite sa sirom, mladi Romaniski kajmak… doručak je jak, kaloričan…daće Vam  neophodnu energiju jer rafting avantura ubrzo počinje…

Nakon doručka, podeliće vam se oprema neophodna za rafting. Svako dobija neoprenska odela koja su specijalno namenjena za duži boravak u vodi i koja će vas zaštiti od hladne vode reke Tare. Odela preuzimate u skiperaju – prostoriji u kojoj se nalazi sva oprema za rafting. Potrebne su vam i cipele tj. čizme, takođe napravljene od neoprena, prsluk za spasavanje, kao i kacige. Svu opremu odnosite u svoje sobe/ bungalove i tamo ih oblačite preko kupaćeg kostima  ili šorca.  Nemojte da oblačite ispod odela, ništa, osim kupaćeg ili šorca.

Posle oblačenje opreme za rafting, okupljamo se na platou, gde sledi tradicionalno grupno fotografisanje a zatim ćemo pročitati spiskove za rafting.

S obzirom da se RT centar nalazi na tzv. cilju, do početne tačke raftinga idemo našim vozilima.
Vožnja do početne tačke raftinga,  traje oko sat vremena.

Nakon dolaska na Brštanovicu, skiperi -vozači čamaca, vas raspoređuju po čamcima gde će vam održati kratak brifing odnosno kurs ponašanja na čamcu.  Čamci koji se koriste na raftingu su profesionalni čamci koji su napravljeni specijalno za rafting i namenjeni da izdrže razigrane bukove reke Tare.

Na svakom čamcu nalaze se nepropusne vreće u koje možete staviti neke osnovne stvari.

Savetujemo da ponesete svoje  GO PRO kamere. Ukoliko ih nemate, go pro kamere možete iznajmiti od nas i zabeležiti nezaboravne trenutke na raftingu. Napominjemo da ne odgovaramo za gubitak i eventualno oštećenje telefona i kamera koje ponesete na rafting.

Na samom raftingu vas očekuje preko 30 uzbudljivih bukova (najpoznatiji su Ćelije, Borovi, Varda…) koji će vas svojom silinom i brzinom ostaviti bez daha i zbog kojih će te doživeti pravi osećaj avanture i adrenalina.

Ukoliko ste zaboravili da ponesete nešto za piće, slobodno se nagnite nad čamac i zahvatite osvežavajuću vodu reke Tare, jer je njena voda celom dužinom sliva pitka, zbog čega je reka Tara i dobila naziv „suza Evrope“…

Negde na polovini spusta napravićemo pauzu i videti ko ima hrabrosti da prođe „test muškosti“ odnosno da se okupa u ledenom vodopadu čija temperatura iznosi jedva  5 °C.

Takođe imaćete priliku i da se okupati u reci Pivi. Reci neverovatno čiste vode ,koja zajedno sa našom Tarom, čini moćnu u reku Drinu. Nakon raftinga rekom Tarom ,do našeg Rt centra nastavljamo rekom Drinom.

Nakon nekih 2-3 sata, koliko traje sam spust dolazimo u podnožje rafting centra. Sledi razduživanja opreme i topla voda koja će vam posle hladne vode reke Tare neizmerno prijati.

Ručak.  Ručak služimo po povratku sa raftinga.

Polazak za Beograd, Novi Sad. Okvirno vreme polaska je 16h.

Pauzu ćemo napraviti u Višegradu. Prošetaćemo mostom o kome smo nekada davno čitali u knjizi našeg jedinog nobelovca Ive Andrića “Na Drini ćuprija”. Upoznaćemo se sa mostom, saznaćete ko stoji iza njegove gradnje i kakvu istoriju nam most priča…Obići ćemo i novoizgradjeni Andrićgrad ili Kamengrad, grad izgrađen po zamisli našeg proslavljenog reditelja Emira Kusturice a u spomen na Ivu Andrića kako mu i samo ime govori…

Planirano zadržavanje u Višegradu je 2 sata uz mogućnost organizovanja vožnje turističkim brodićem po Drini za zainteresovane.

Vožnja do Beograda i Novog Sada gde je predvidjen dolazak u kasnim večernjim satima.

KRAJ ARANŽMANA

Aranžman obuhvata

 • 2 noćenja u bungalovima/sobama

 • 5 obroka u restoranu domaće kuhinje

 • Rafting, opremu za rafting, prevoz do početne tačke rafting, usluge licenciranih skipera, osiguranje svih učesnika tokom raftinga

 • Sve pripadajuće takse

 • Prevoz do/od rafting centra RT iz Novog Sada i Beograda (plaća se u agenciji RT 021, 40e u dinarskoj protivvrednosti.

Aranžman ne obuhvata

 • Fakultativne izlete

 • Konzumaciju pića u rafting centru RT

 • Individualne troškove

Posedujemo tri tipa smeštaja. U cenovnicima označeni kao standard, comfort i superior. Bungalovi i sobe su po strukturi dvokrevetni, trokrevetni, četvorokrevetni, petokrevetni i šestokrevetni.​

300 LEŽAJEVA

Free wifi

Domaća kuhinja

Superior bungalovi i sobe
Comfort bungalovi i sobe

Standard bungalovi

Uživajte u raznovrsnoj ponudi ukusne hrane, od svežih namirnica, koje pripremamo taj dan. Ništa ne morate nositi od kuće.

Za svačiji ukus
Sveže namirnice
Raznovrsna ponuda
Zbog:

Smeštaja

Gotovo svi naši bungalovi imaju sopstvena kupatila a velika većina imaju i TV, mini bar, sef, kuhinjicu…. Iako, logično, mislite da se to podrazumeva, moramo da vam napomenemo da je za kampovski smeštaj u prirodi ovo retkost.

Bazena

Iako se nalazimo na obali reke Drine, podsećamo vas da je njena temperatura ,čak i u avgustu ,maksimalnih 17 stepeni. Zbog toga osveženje od visokih temperatura obožavate da potražite u našem bazenu. A tu je i koktel bar za pravo uživanje.

Naše hrane

Hrana u RT centru je domaća, autentična hrana ovih prostora, tradicionalna, spremljena na licu mesta, istog dana… namirnice dopremamo nekoliko puta nedeljno sa obližnjih pijaca i farmi, uzgajanih od naših seljaka.

Ukoliko ste na specijalnom režimu ishrane, ili ste vegetarijanac , vegan, pasketerijanac…ne brinite i neki od nas su. Imamo veliki izbor jela i za vas i znamo razliku između njih. Imamo posebne gril ploče, friteze i hladnu vitrinu i namirnice se ne mešaju.

Provoda

Žurke u RT centru su sada već nadaleko poznate. Kod nas se traži sto više. Veliki broj gostiju koje može da ugosti RT centar, doprinosi odličnoj atmosferi i upoznavanjima mladih. A bendovi -Kix bend i Košava bend ,su pravi štimung majstori.  Veoma brzo sve naše goste podignu na noge a dosta vas i na sto.

Dodatnih aktivnosti

U sklopu RT centra imamo teren za paintball. A najbolje od svega je što ne morate da imate grupu ljudi da bi ste igrali. Turnir u paintball-u organizujemo svaki dan i dovoljno je da se prijavite na recepciji za učešće. Vi možete biti i sami.

Tu su i naši QUADOVI – četvorotočkaši

Parkirani ispred RT centra na raspolaganju su Vam u bilo koje doba dana, Važno je napomenuti da u potpuno novi. Deo četverotočkaša smo nabavaili 2021g a deo u 2022g.

Svakodnevni izleti

Gotovo sve izlete organizujemo svaki dan, Takođe ne morate da imate grupu da bi ste išli na neki od naših izleta. Možete biti i sami. Zbog velikog kapaciteta RT centra kod nas uvek ima dovoljan broj gostiju za organizovanje gotovo svih izleta.

Higijene kampa

Dosta vodimo računa o higijeni i čistoći kako RT centra uopšte tako i bungalova, soba i restorana… Imamo zaposlene koje 24/7h brinu o čistoći kampa.

Takođe dosta vremena, truda i novac ulažemo u samo uređenje RT centra. Trenutno u RT centru imamo zasađenih više od 650 sadnica ruža a svakog proleća imamo akciju sadnje sezonskog cveća. Naše žardinjere krasi više od 1000 reznica muškatli, petunija, surfinija, pištika, lala, božurova…

Osoblja

Ponosni smo na sve članove i zaposlene u RT centru. Oni vrlo brzo postaju i vaši omiljeni konobari, šankeri a naročito skiperi. Srdačni, iskreni, veseli …brzo vas osvoje i razvesele

Prevoza

Imamo garantovane polaske svakog dana iz Novog Sada i Beograda kao i svih većih gradova u Srbiji

Velikog kapaciteta kampa

Kod nas je uvek puno, veselo i dinamično. Možemo da ugostimo 300 ljubitelja raftinga i ukoliko imate firmu sa velikim brojem zaposlenih, ne morate da razdvajate zaposlene u nekoliko kampova, svi vaši zaposleni mogu da se smeste kod nas.  Za firme imamo specijalne cenovne pogodnosti , mogućnost plaćanja preko računa, na raspolaganju su vam i krovna terasa za prezentacije ,projektor i sve neophodno za prezentaciju…

© RT RAFTING CENTAR 2023