Rafting na tari: aktivnosti

Prvomajski aranžman sa prevozom 28. April-30. April

Rafting rekom Tarom sa prevozom iz NS i BG, sa 2 noćenja, 4 obroka 29. april – 30. April
Od: 150€ + 40€ za prevoz

Noćenja

2

Obroka

4

Rafting

25 km

Foto galerija

Cene aranžmana

Cene su izražene u eurima po osobi, za celokupni aranžman

Primer:

 • 1/2 je cena za jednu osobu u dvokrevetnom smeštaju
 • 1/3 je cena za jednu osobu u trokrevetnom smeštaju
 • itd…
1/6 1/5 1/4 1/3 1/2 1/1
standard 150 150 150
comfort 165 170 175 180 185
superior 170 175 180 185 195

Narukvica za korišćenje bazena je 5€ i važi ceo period boravka

Check in od 14h   

Check out do 12h

 

Na cene iz tabele se dodaje +40 € za prevoz iz NS I BG sa mogućnošću ulaska na svim usputnim stanicama.

Dodatne informacije

1. dan (28. april – petak)

Polazak iz Novog Sada u 15:00h i Beograda u 16:30h ka  RT centru

Dolazak u kasnim večernjim časovima.

Smeštaj u naše sobe/bungalove

Noćenje

2. dan (29. april – subota)

Doručak

Vreme za slobodne aktivnosti ili mogućnost odlaska na neki od naših izleta.

Važna napomena. Veliki broj izleta ima uključen lanch paket u ceni, zbog toga ručak nije predviđen programom. Ukoliko se ipak odlučite da ostanete u RT centru, ručak možete naručiti u našem restoranu.

Rafting je po ovom programu predviđen u nedelju – 30. aprila

Vreme za zabavu uz živu svirku.

Noćenje.

3. dan  (30. april – nedelja)

Doručak

Podela opreme za rafting

Polazak na rafting i uživanje  u raftingu u trajanju od 2h-3h (Voda odnosno brzina reke Tare je u aprilu i maju dosta brža u odnosu na letnji period)

Povratak u RT centar, razduživanje opreme

Ručak.

Povratak za Srbiju uz obilazak Višegrada i Andrićgrada.

Dolazak u Novi Sad i Beograd  kasnim večernjim časovima.

Kraj aranžmana.

1. dan (28. april – petak )

Polazak iz Novog Sada sa parkinga kod Lokomotive u 15:00h. Vožnja do Beograda, odakle je planiran polazak putnika u 16:30h sa parkinga kod arene. Prevoz se obavlja visoko-podnim autobusima i minibusevima turističke klase. Vožnja kroz Srbiju uz usputna zadržavanja radi odmora i graničnih formalnosti.
Dolazak u rafting centar RT u kasnim večernjim satima.

Smeštaj u bungalove ili sobe. Druženje uz logorsku vatru i muziku.

Noćenje.

Gostima preporučujemo da se dobro odmore jer nas sutra čeka uzbudljiv dan.

2. dan – (29. april – subota )

Sa prvim jutarnjim zracima videćete i lepote okoline i samog rafting centra koji je uređen u etno stilu, sa drvenim bungalovima, sakrivenim u hladovini drveća koje nas okružuje a nanesenim na rekom Drinom, koja mirno prolazi pored i poziva Vas na druženje svojom kristalno čistom bojom…

Doručak.

Sada će te imati priliku da probate specijalitete našeg podneblja. Domaću hranu iz obližnjih sela. Domaću pršutu, uštipke, domaći med, jaja, pite sa sirom… sve ono što će Vam dati neophodnu energiju jer avantura ubrzo počinje… Nakon doručka slede fakultativne aktivnosti :

OVDE  možete pogledati sve naše izlete.

Naša preporuka :

https://rafting-tarom.com/aranzmani/voznja-kvadova/

https://rafting-tarom.com/aktivnosti/foto-safari/

Važna napomena. Veliki broj izleta ima uključen lanch paket u ceni,zbog toga ručak nije predviđen programom. Ukoliko se ipak odlučite da ostanete u RT centru,ručak možete naručiti u našem restoranu.

Nakon popodnevnog odmora ili povratka sa izleta sledi

 Večera .

 a potom i druženje uz logorsku vatru i muziku.

Savetujemo da obavezno ponesete topliju garderobu jer iako su dani veoma topli noći pored reke umeju da nas iznenade svojom hladnoćom…

3.dan (30. april – nedelja) 

Posle udobno prospavane noći u našim drvenim bungalovima /sobama, sa radošću ćete se probuditi sa prvim jutarnji zracima. Svež šumski vazduh će otvoriti sva vaša čula. U našem restoranu vas čeka odlična domaća kafa, čaj a tu je i domaća rakija. Pored restorana na raspolaganju vam je i krovna terasa, kao i letnja bašta sa pogledom na reku Drinu.

Doručak. Okvirno vreme doručka je oko 9h.

Sada će te imati priliku da probate specijalitete našeg podneblja. Domaću hranu iz obližnjih sela. Domaću pršutu, kobasicu, naše čuvene heljdine uštipke, domaći džem od višnje, jaja, pite sa sirom, mladi Romaniski kajmak… doručak je jak, kaloričan…daće Vam  neophodnu energiju jer rafting avantura ubrzo počinje…

Nakon doručka, podeliće vam se oprema neophodna za rafting. Svako dobija neoprenska odela koja su specijalno namenjena za duži boravak u vodi i koja će vas zaštiti od hladne vode reke Tare. Odela preuzimate u skiperaju – prostoriji u kojoj se nalazi sva oprema za rafting. Potrebne su vam i cipele tj čizme, takođe napravljene od neoprena, prsluk za spasavanje, kao i kacige. Svu opremu odnosite u svoje sobe / bungalove i tamo ih oblačite preko kupaćeg kostima  ili šorca.  Nemojte da oblačite ispod odela, ništa, osim kupaćeg ili šorca.

Posle oblačenje opreme za rafting, okupljamo se na platou, gde sledi tradicionalno grupno fotografisanje a zatim ćemo pročitati spiskove za rafting.

S obzirom da se RT centar nalazi na tzv. cilju, do početne tačke raftinga idemo našim vozilima.
Vožnja do početne tačke raftinga,Brštanovice,traje oko sat vremena.

Nakon dolaska na Brštanovicu, skiperi -vozači čamaca, vas raspoređuju po čamcima gde će vam održati kratak brifing odnosno kurs ponašanja na čamcu.  Čamci koji se koriste na raftingu su profesionalni čamci koji su napravljeni specijalno za rafting i namenjeni da izdrže razigrane bukove reke Tare.

Na svakom čamcu nalaze se nepropusne vreće u koje možete staviti neke osnovne stvari.

Savetujemo da ponesete svoje  GO PRO kamere. Ukoliko ih nemate, go pro kamere možete iznajmiti od nas i zabeležiti nezaboravne trenutke na raftingu. Napominjemo da ne odgovaramo za gubitak i eventualno oštećenje telefona i kamera koje ponesete na rafting.

Na samom raftingu vas očekuje preko 30 uzbudljivih bukova (najpoznatiji su Ćelije, Borovi, Varda…) koji će vas svojom silinom i brzinom ostaviti bez daha i zbog kojih će te doživeti pravi osećaj avanture i adrenalina.

Ukoliko ste zaboravili da ponesete nešto za piće, slobodno se nagnite nad čamac i zahvatite osvežavajuću vodu reke Tare, jer je njena voda celom dužinom sliva pitka, zbog čega je reka Tara i dobila naziv „suza Evrope“…

Negde na polovini spusta napravićemo pauzu i videti ko ima hrabrosti da prođe „test muškosti“ odnosno da se okupa u ledenom vodopadu čija temperatura iznosi jedva  5 °C.

Takođe imaćete priliku i da se okupati u reci Pivi. Reci neverovatno čiste vode ,koja zajedno sa našom Tarom, čini moćnu u reku Drinu. Nakon raftinga rekom Tarom ,do našeg Rt centra nastavljamo rekom Drinom.

Nakon nekih 2-5 sata, koliko traje sam spust dolazimo u podnožje rafting centra. Sledi razduživanja opreme i topla voda koja će vam posle hladne vode reke Tare neizmerno prijati.

Ručak.  Ručak služimo po povratku sa raftinga.

Za ručak ćete imati priliku da probate domaću teleću čorbu, svežu seosku salatu a kao glavno jelo tu je teletina ispod sača sa krompirom. Sva jela se spremaju na licu mesta ,u našoj kuhinji, od većinski organskih namirnica iz obližnjih sela. Za desert služimo domaće kolače. Kolač sa višnjama, oblande,pite sa orasima,čupavce…

Polazak za Beograd, Novi Sad. Okvirno vreme polaska je 16h.

Pauzu ćemo napraviti u Višegradu. Prošetaćemo mostom o kome smo nekada davno čitali u knjizi našeg jedinog nobelovca Ive Andrića “Na Drini ćuprija”. Upoznaćemo se sa mostom, saznaćete ko stoji iza njegove gradnje i kakvu istoriju nam most priča…Obići ćemo I novoizgradjeni Andrićgrad ili Kamengrad, grad izgrađen po zamisli našeg proslavljenog reditelja Emira Kusturice a u spomen na Ivu Andrića kako mu i samo ime govori…

Planirano zadržavanje u Višegradu je 2 sata uz mogućnost organizovanja vožnje turističkim brodićem po Drini za zainteresovane.

Vožnja do Beograda i Novog Sada gde je predvidjen dolazak u kasnim večernjim satima.

 

Aranžman obuhvata

 • Boravak u rafting centru RT na bazi 2 noćenja u bungalovima / sobama

 • 4 obroka u restoranu domaće kuhinje

 • Rafting, opremu za rafting, prevoz do početne tačke rafting, usluge licenciranih skipera, osiguranje svih učesnika tokom raftinga

 • Prevoz do/od rafting centra RT iz Novog Sada i Beograda (plaća se u agenciji RT 021 40e u dinarskoj protivvrednosti.

 • Sve pripadajuće takse

Aranžman ne obuhvata

 • Fakultativne izlete

 • Konzumaciju pića u rafting centru RT

 • Individualne troškove

Posedujemo tri tipa smeštaja. U cenovnicima označeni kao standard, comfort i superior. Bungalovi i sobe su po strukturi dvokrevetni, trokrevetni, četvorokrevetni, petokrevetni i šestokrevetni.​

300 LEŽAJEVA

Free wifi

Domaća kuhinja

Superior bungalovi i sobe
Comfort bungalovi i sobe

Standard bungalovi

Uživajte u raznovrsnoj ponudi ukusne hrane, od svežih namirnica, koje pripremamo taj dan. Ništa ne morate nositi od kuće.

Za svačiji ukus
Sveže namirnice
Raznovrsna ponuda
Zbog:

Smeštaja

Gotovo svi naši bungalovi imaju sopstvena kupatila a velika većina imaju i TV, mini bar, sef, kuhinjicu…. Iako, logično, mislite da se to podrazumeva, moramo da vam napomenemo da je za kampovski smeštaj u prirodi ovo retkost.

Bazena

Iako se nalazimo na obali reke Drine, podsećamo vas da je njena temperatura ,čak i u avgustu ,maksimalnih 17 stepeni. Zbog toga osveženje od visokih temperatura obožavate da potražite u našem bazenu. A tu je i koktel bar za pravo uživanje.

Naše hrane

Hrana u RT centru je domaća, autentična hrana ovih prostora, tradicionalna, spremljena na licu mesta, istog dana… namirnice dopremamo nekoliko puta nedeljno sa obližnjih pijaca i farmi, uzgajanih od naših seljaka.

Ukoliko ste na specijalnom režimu ishrane, ili ste vegetarijanac , vegan, pasketerijanac…ne brinite i neki od nas su. Imamo veliki izbor jela i za vas i znamo razliku između njih. Imamo posebne gril ploče, friteze i hladnu vitrinu i namirnice se ne mešaju.

Provoda

Žurke u RT centru su sada već nadaleko poznate. Kod nas se traži sto više. Veliki broj gostiju koje može da ugosti RT centar, doprinosi odličnoj atmosferi i upoznavanjima mladih. A bendovi -Kix bend i Košava bend ,su pravi štimung majstori.  Veoma brzo sve naše goste podignu na noge a dosta vas i na sto.

Dodatnih aktivnosti

U sklopu RT centra imamo teren za paintball. A najbolje od svega je što ne morate da imate grupu ljudi da bi ste igrali. Turnir u paintball-u organizujemo svaki dan i dovoljno je da se prijavite na recepciji za učešće. Vi možete biti i sami.

Tu su i naši QUADOVI – četvorotočkaši

Parkirani ispred RT centra na raspolaganju su Vam u bilo koje doba dana, Važno je napomenuti da u potpuno novi. Deo četverotočkaša smo nabavaili 2021g a deo u 2022g.

Svakodnevni izleti

Gotovo sve izlete organizujemo svaki dan, Takođe ne morate da imate grupu da bi ste išli na neki od naših izleta. Možete biti i sami. Zbog velikog kapaciteta RT centra kod nas uvek ima dovoljan broj gostiju za organizovanje gotovo svih izleta.

Higijene kampa

Dosta vodimo računa o higijeni i čistoći kako RT centra uopšte tako i bungalova, soba i restorana… Imamo zaposlene koje 24/7h brinu o čistoći kampa.

Takođe dosta vremena, truda i novac ulažemo u samo uređenje RT centra. Trenutno u RT centru imamo zasađenih više od 650 sadnica ruža a svakog proleća imamo akciju sadnje sezonskog cveća. Naše žardinjere krasi više od 1000 reznica muškatli, petunija, surfinija, pištika, lala, božurova…

Osoblja

Ponosni smo na sve članove i zaposlene u RT centru. Oni vrlo brzo postaju i vaši omiljeni konobari, šankeri a naročito skiperi. Srdačni, iskreni, veseli …brzo vas osvoje i razvesele

Prevoza

Imamo garantovane polaske svakog dana iz Novog Sada i Beograda kao i svih većih gradova u Srbiji

Velikog kapaciteta kampa

Kod nas je uvek puno, veselo i dinamično. Možemo da ugostimo 300 ljubitelja raftinga i ukoliko imate firmu sa velikim brojem zaposlenih, ne morate da razdvajate zaposlene u nekoliko kampova, svi vaši zaposleni mogu da se smeste kod nas.  Za firme imamo specijalne cenovne pogodnosti , mogućnost plaćanja preko računa, na raspolaganju su vam i krovna terasa za prezentacije ,projektor i sve neophodno za prezentaciju…

© RT RAFTING CENTAR 2023