Gde smo, šta smo, ko smo ?

Jedno od vaših čestih  pitanja je: GDE SE NALAZIMO. Pitanje koje je sasvim logično a odgovor sasvim jasan a opet zna da dovede do zabune 

Pa da pojasnimo. 

Reka Tara i planina Tara nisu isto, iako se zovu isto.

Planina Tara je u Srbiji, blizu Zlatibora i Bajine Bašte.

Izvor reke Tare je u Crnoj Gori, odnosno ona nastaje spajanjem dve rečice-Opasnice i Veruše.

Dugačka je oko 145 km  i poslednjih 40-ak kilometara njenog toka se nalazi u BiH tj R.Srpskoj a na nekoliko mesta čini prirodnu granicu između R.Srpske i Crne Gore.

Na samom graničnom prelazu (između BiH i VG) Šćepan polje, na mestu koje se zove Sastavci reka Tara se spaja sa rekom Pivom i čini moćnu Drinu.

Rafting centar Rt se nalazi u R. Srpskoj, na obali reke Drine, na samo 1km od mesta Sastavci.

Rafting je moguće organizovati gotovo celom dužinom toka reke Tare, ali ipak poslednjih 30-ak kilometara su najatraktivniji i najuzbudljiviji, sa najviše bukova, brzaka, plažica, vodopada, uvala…

Do početne tačke za rafting  je moguće doći sa obe strane, bilo sa strane Crne Gore ili iz BiH. Početna tačka je ista -to je Brštanovica i nalazi se bukvalno na istom mestu na reci, samo jedna preko puta druge.

Do početne tačke se polazi našim vozilima iz kampa, svu neophodnu opremu dobijate od nas u Rt centru, prevoz od nas do početne tačke ju uključen u cenu aranžmana, a zatim se na  Brštanovici seda u čamce i spusta rekom Tarom i poslednjih 1 km rekom Drinom, sve do podnožja našeg RT centra….po izlasku iz čamca skidate svoju opremu za rafting i presvlačite se u svoju odeću…. 

Eto to bi ukratko bilo to. Mi smo Rafting centar RT-nalazimo se na reci Drini u BiH a rafting organizujemo na reci Tari u CG.

Rekli smo da je logično zar ne? 

Čitajte dalje

vrh planine Maglic
BLOG

PLANINARSKI BONTON

Planinarski bonton -važno je da znate Čuvajmo prirodu, drugu nemamo… Na svojim planinarskim izletima, imati ćete priliku da sretene druge planinare i važno je da

Detaljnije »
© RT RAFTING CENTAR 2022