Hiking i trekking


Hiking I trekking su fantastični načini da,pored adrenalinskog raftinga,iskoristite maksimalno svoj odmor u prirodi. Ovo su savršeni načini da prirodu koja nas okružuje istražite na najbolji mogući način.

Iako se ova dva pojma često smatraju sinonimima oni to zapravo nisu i postoje razlike među njima. Iako obe aktivnosti u suštini podrazumevaju peščenje kao osnovu aktivnosti,hiking bi mogli svrstati u „lako pešačenje“ a trekking u „teže pešačenje“.

Hiking ne zahteva posebnu fizičku spremnost kao ni opremu. Udobne patike i trenerka su sasvim dovoljne za ovu aktivnost. Staze kojima pešačimo su već dovoljno utabane,putokazi vidljivi,odredište poznato i očekivano. Hiking je savršen način da se sjedinte sa prirodom,uživate na proplancima i brežuljcima ,zabeležite što više uspomena svojim fotoaparatom.

 

Trekking zahteva bolju fizičku spremnost kao i ozbiljniju opremu. Put kojim idemo nije uvek poznat i istražen. Staze često ne psotoje,iskusni vodič je obavezan. Međutim predeli koji možda pre vas nisu bili istraženi i koji se prvi put pojavjuju pred vašim očima su najbolja nagrada za trud.

Hiking tura Perućica –Prijevoj

Hiking tura prašuma Perućica-vodopad Skakavac

Hiking tura Prijevor-Trnovačko jezero

Galerija fotografija