DURMITORSKI PRSTEN (FOTO SAFARI) 

Durmitorski prsten je jedna od najimpresivnijih panoramskih ruta u regionu. Jedinstveni netaknut predeo na severu Crne gore, sa facinantnom prirodom NP Durmitor I Parka prirode Piva.

Cene aranžmana

- 40€

Cene su izražene u eurima po sobi, za celokupni aranžman

Opšte napomene
  • Okvirno trajanje izleta 6-7h
  • Prethodno iskustvo nije potrebno
  • Minimalan broj učesnika za realizaciju aranžmana je 4 osobe

 

Dodatne informacije

Durmitorski prsten je jedna od najimpresivnijih panoramskih ruta u regionu. Jedinstveni netaknut predeo na severu Crne gore, sa facinantnom prirodom NP Durmitor I Parka prirode Piva. 

Avatnura počinje ulaskom u kanjon reke Pive. Nakon doručka polazak našim  vozilima ka parku prirode Piva. Reka Piva izvire iz vrela Sinjac na Goliji.

Durmitorski prsten je jedna od najimpresivnijih panoramskih ruta u regionu. Jedinstveni netaknut predeo na severu Crne gore, sa facinantnom prirodom NP Durmitor I Parka prirode Piva. 

Avatnura počinje ulaskom u kanjon reke Pive. Nakon doručka polazak našim  vozilima ka parku prirode Piva. Reka Piva izvire iz vrela Sinjac na Goliji.

Svojim tokom prolazi kroz gorostasne planine čineći spektakularan kanjon visine i do 1300m i dužine oko 33km, na kom reka stvara izuzetnu snagu koja je korištena za gradnju hidroelektrane Mratinje.

Gradnja HE Mratinje se odvijala od 1967g-1975g i njena impozantna visina od čak 220m je svrstava među najviše u brane u Evropi.
O kakvom impozantnom objektu je reč možda govori činjenica da je izgradnja brane sa pristupnim putevima i objektima bila najveća investicija SFRJ.
Izgradnjom brane i potapanjem jednog dela kanjona reke Pive, u potpunosti je potopljen jedan gradić-Plužine.

Dolazak u Plužine gde počinje avantura za najhrabrije – zip-line. Najdužem zip-line  u jugoistočnoj Evropi dužine 1400m koji počinje od gostionice „Eko-Piva“ u Plužinama i ide preko nadaleko poznatog Pivskog jezera, a potom povratnom sajlom nazad.  

VAŽNA NAPOMENA-zip line nije uključen u cenu-25e po osobi.

Putovanje nastavljamo ka predivnom selu Trsa koje je raskršće puteva i mesto koje je vekovima bilo centar događaja tokom letnje sezone. Put prema Trsi nije prohodan zimi. 

Nastavljamo put pored planinskog  venca PRUTAŠ kojii izgleda veoma atraktivno. Njegovi vertikalni prutevi koji se poput vodopada spuštaju niz južnu stranu Durmitora, čuvaju od zaborava legendu o mladom Todoru i njegovoj Ružici, surovosti vila i osveti čobana.

Tokom vožnje redovno pravimo pauze na vidikovcima kako bismo uživali u pogledu i ovekovečili ih fotografijom. Ručak – lanch paket u prirodi.

Povratak u RT centar kroz uzak,planinski put u kanjonu reke Tare.

Savet: zbog prelaska granice sa CG potrebna lična karta ili pasoš. Savetujemo da iznajmite go-pro kameru od nas ili ponesete svoju, obucite pantalone i udobnu obuću (patike ili slično).

Aranžman obuhvata

  • Svi učesnici dobijaju- lunch paket

  • Transport učesnika našim vozilima u toku trajanja izleta

  • Vodič

  • Takse za ulazak u Nacionalni Park Durmitor

Aranžman ne obuhvata

  • Konzumaciju pića

  • Individualne troškove

  • Zip – line 20€

Posedujemo tri tipa smeštaja. U cenovnicima označeni kao standard, comfort i superior. Bungalovi i sobe su po strukturi dvokrevetni, trokrevetni, četvorokrevetni, petokrevetni i šestokrevetni.​

300 LEŽAJEVA

Free wifi

Domaća kuhinja

Superior bungalovi i sobe
Comfort bungalovi i sobe

Standard bungalovi

Uživajte u raznovrsnoj ponudi ukusne hrane, od svežih namirnica, koje pripremamo taj dan. Ništa ne morate nositi od kuće.

Za svačiji ukus
Sveže namirnice
Raznovrsna ponuda
Zbog:

Smeštaja

Gotovo svi naši bungalovi imaju sopstvena kupatila a velika većina imaju i TV, mini bar, sef, kuhinjicu…. Iako, logično, mislite da se to podrazumeva, moramo da vam napomenemo da je za kampovski smeštaj u prirodi ovo retkost.

Bazena

Iako se nalazimo na obali reke Drine, podsećamo vas da je njena temperatura ,čak i u avgustu ,maksimalnih 17 stepeni. Zbog toga osveženje od visokih temperatura obožavate da potražite u našem bazenu. A tu je i koktel bar za pravo uživanje.

Naše hrane

Hrana u RT centru je domaća, autentična hrana ovih prostora, tradicionalna, spremljena na licu mesta, istog dana… namirnice dopremamo nekoliko puta nedeljno sa obližnjih pijaca i farmi, uzgajanih od naših seljaka.

Ukoliko ste na specijalnom režimu ishrane, ili ste vegetarijanac , vegan, pasketerijanac…ne brinite i neki od nas su. Imamo veliki izbor jela i za vas i znamo razliku između njih. Imamo posebne gril ploče, friteze i hladnu vitrinu i namirnice se ne mešaju.

Provoda

Žurke u RT centru su sada već nadaleko poznate. Kod nas se traži sto više. Veliki broj gostiju koje može da ugosti RT centar, doprinosi odličnoj atmosferi i upoznavanjima mladih. A bendovi -Kix bend i Košava bend ,su pravi štimung majstori.  Veoma brzo sve naše goste podignu na noge a dosta vas i na sto.

Dodatnih aktivnosti

U sklopu RT centra imamo teren za paintball. A najbolje od svega je što ne morate da imate grupu ljudi da bi ste igrali. Turnir u paintball-u organizujemo svaki dan i dovoljno je da se prijavite na recepciji za učešće. Vi možete biti i sami.

Tu su i naši QUADOVI – četvorotočkaši

Parkirani ispred RT centra na raspolaganju su Vam u bilo koje doba dana, Važno je napomenuti da u potpuno novi. Deo četverotočkaša smo nabavaili 2021g a deo u 2022g.

Svakodnevni izleti

Gotovo sve izlete organizujemo svaki dan, Takođe ne morate da imate grupu da bi ste išli na neki od naših izleta. Možete biti i sami. Zbog velikog kapaciteta RT centra kod nas uvek ima dovoljan broj gostiju za organizovanje gotovo svih izleta.

Higijene kampa

Dosta vodimo računa o higijeni i čistoći kako RT centra uopšte tako i bungalova, soba i restorana… Imamo zaposlene koje 24/7h brinu o čistoći kampa.

Takođe dosta vremena, truda i novac ulažemo u samo uređenje RT centra. Trenutno u RT centru imamo zasađenih više od 650 sadnica ruža a svakog proleća imamo akciju sadnje sezonskog cveća. Naše žardinjere krasi više od 1000 reznica muškatli, petunija, surfinija, pištika, lala, božurova…

Osoblja

Ponosni smo na sve članove i zaposlene u RT centru. Oni vrlo brzo postaju i vaši omiljeni konobari, šankeri a naročito skiperi. Srdačni, iskreni, veseli …brzo vas osvoje i razvesele

Prevoza

Imamo garantovane polaske svakog dana iz Novog Sada i Beograda kao i svih većih gradova u Srbiji

Velikog kapaciteta kampa

Kod nas je uvek puno, veselo i dinamično. Možemo da ugostimo 300 ljubitelja raftinga i ukoliko imate firmu sa velikim brojem zaposlenih, ne morate da razdvajate zaposlene u nekoliko kampova, svi vaši zaposleni mogu da se smeste kod nas.  Za firme imamo specijalne cenovne pogodnosti , mogućnost plaćanja preko računa, na raspolaganju su vam i krovna terasa za prezentacije ,projektor i sve neophodno za prezentaciju…

© RT RAFTING CENTAR 2022