Ne postoji most, od malog mosta na Žepi do velelepnih mostova metropola, koji nema neku svoju priču. Priču često pomešanu sa legendom, sa onim što ide od uva do uva i što se dodaje i oduzima onako kako umiru generacije i rađaju se nove. Most na Đurđevića Tari, koji se nalazi na putu prema Žabljaku, udaljen 350 kilometara od Beograda i oko sto kilometara od Nove Varoši, dugo je već meta fotografisanja i divljenja ljudi iz čitavog sveta, koji, na svom proputovanju, zastanu i dive se ovom čudu na „suzi Evrope“. Most je projektovao Mitar Trojanović. Misao da se Tara na tom mestu može premostiti, za mnoge je bila neverovatna. No, Mijat je svoju misiju uspešno završio, uprkos skeptičnosti mnogih. Most lepotan je nikao, u pet vitkih lukova i dužine 365 metara.

Teletina pod sačom ili pekom je, po mišljenju mnogih hedonista, bolja od ražnja. Naravno, o ukusima se ne raspravlja, ali mi sač smatramo najboljim, najukusnijim i nazdravijim načinom pripremanja ne samo jagnjetine nego i teletine, piletine, divljači, ali i ribe, povrća, posebno krompira, kao i raznih vrsta pita i pa hlebova.⁣⁣

Šta Vi birate? Pomorandža je odličan izvor vitamina C, folne kiseline i kalijuma. Ukoliko ne unosite dovoljno voća u organizam,čaša sveže ceđene pomorandže može biti dobra zamena. Podiže imuni sistem i osvežava organizam. Dobar jutarnji "buster" Ako konzumirate jednu čašicu rakije svakog jutra, prva stvar koja će vam se desiti jeste bolja zaštita od virusa i bakterija. Pošto rakija sadrži veliku koncetraciju alkohola, ona će ubiti sve baktrerije koje su se tokom noći stvorile u vašim ustima i očistiće vaša čitava usta.

Poreklo reči rakija je izvedeno od arapske reči "al-rak" što znači znoj. Rakija je alkoholno piće dobijeno destilacijom fermentisanog voća u destilatoru,u narodu poznatog kao "vesela mašina". Međutim rakija je mnogo više od toga,uz nju se proslavlja život,raduje lepim događajima i tuguje.

Cicvara se ubraja u stara hercegovačka jela, jer etnološki podaci govore da se kuva odvajkada u ovim krajevima. Najstarije recepture su zapisane još u manastirskim knjigama i u njima se cicvara priprema od brašna žitarica, prije svega pšenice, ali i raži, ječma, zobi, kukuruza …

Višegradska ćuprija na Drini je zadužbina velikog vezira Mehmed-paše Sokolovića ( 1506-1579).On je jedan od velikih osmanskih vojskovođa porijeklom iz Bosne. Rodio se u selu Sokolovići pored Rudog 1505. ili 1506, a kao dijete pravoslavnih roditelja. U to vrijeme postojao je običaj poznat kao Divširma, odnosno „Danak u krvi”. Srpska djeca su na silu otimana i odvođena u Tursku gdje su prevođena u islam i školovana u njihovim vojnim školama gdje su postajali Janjičari, elitni vojnici turskog carstva.

Na samo 80 km od našeg @raftingcentarrt nalazi se Sarajevo i prelepa Baščaršija. Baščaršija je stara sarajevska čaršija, te istorijski i kulturni centar grada. Baščaršija je izgrađena u 15.vijeku kad je Isa-beg Ishaković osnovao cijeli grad.

Pivski manastir se nekad nalazio na samom izvoru reke Pive, ali je zbog potapanja reke Pive i izgradnje Hidro elektrane izmešten na Sinjac, čime je izveden jedinstven građevinski poduhvat prenosa manastira zajedno sa originalnim freskama. Poduhvat je bio veoma složen, s obzirom da je reč o monumentalnom hramu čija je unutrašnjost islikana sa 1.260 metara kvadratnih živopisa izuzetne vrednosti.

Peščane piramide jedinstvena su i retka prirodna pojava. One u Koloradu, Đavoljoj Varoši u Srbiji i Dolomitima u Italiji već su poznate atrakcije.⁣ ⁣Ove u blizini grada Foča, još nisu.⁣ ⁣“Rastu, ne nestaju i stalno menjaju svoje oblike. Struktura je peščana glina pa se zato i nazivaju peščane piramide” ⁣