Rafting Tarom


Rafting je uzbudljiva,avanturistička aktivnost u kojoj se učesnici na gumenim čamcima, uz pomoć vodiča – skipera spuštaju niz brzake uzburkanih reka.. Popularnost ove aktivnosti je iz godine u godinu sve veća. Niz reku Taru se svake godine spusti na desetine hiljada turista iz celog sveta.

Reka Tara ne samo da je jedna od poslednjih divljih reka Evrope,već je njen kanjon jedan od najdužih i najdubljih rečnih kanjona na svetu ,odmah iza Grand kanjona na reci Kolorado, SAD. Najatraktivniji deo Tare za rafting avanturu jeste upravo ovaj na kojem naši gosti imaju priliku da se oprobaju. Deo od početne tačke- Brštanovice do našeg rafting centra RT čini najuzbudljivijih 25km reke. Tara Vam ovde nudi prelepe pejzaže, vodopade i brzake, a voda je toliko čista da nećete odoleti da je neprobate.

Rafting se izvodi gumenim čamcima koji su namenski rađeni za divlje vode, visoko-kvalitetni čamci kapaciteta 6-10 osoba, kojima upravljaju naši iskusni i licencirani skiperi.

Skiperi  su prošli  obuku i poseduju sertifikate izdate od IRF-a (International Rafting Federation). Naravno svaki od njih ima veliki broj spustova niz Taru, poznaju svaki kamen i svaki buk na reci kao svoj džep. Njima je to prvenstveno zadovoljstvo i način života, pa tek onda posao.

Program raftinga

Rafting avanturu,uglavnom započinjemo nakon doručka. Okvirno vreme oko 10h.

Napomena:satnica u zavisnosti od programa aranžmana se može razlikovati.

Pre svakog polaska niz reku, svi učesnici od nas dobijaju neophodnu opremu za rafting . link na opremu Nakon kratkog kursa gde ćete imati priliku da se upoznate sa programom i pravilima ponašanja na čamcu i u odredjenim situacijama spremni ste za polazak.. Po istaknutom rasporedu sedate u naše džipove/kombije (koji su numerisani) i odlazite na početnu tačku ove avanture-Brštanovicu. Naglašavamo da se raspored odnosi samo na vozila koja Vas voze od rafting centra RT do početne tačke rafting. Mi se trudimo da ste uvek u istom vozilu sa svojim društvom ali po nekada je to nemoguće ostvariti. Nakon dolaska na početnu tačku ove uzbudljive avanture u čamce se raspoređujete shodno svojim željama i u dogovoru sa skiperom-vodičem.

Samo trajanje rafting je oko 3h-4h. Dužina tj trajanje rafting umnogome zavisi od količine vode odnosno od brzine reke Tare. Reka Tara je planinska reka I kao takva zavisi od svojih pritoka,količine padavina I topljenja snega. Generalno pravilo je da je rafting najuzbudljiviji I najbrži u prolećnim mesecima. Za ovih 3h-4h ćete imati priliku da osetite adrenalin najvećih bukova,vodopada,brzaka.. takođe pejzaž samog kanjona,priroda koja Vas okružuje ,reka Tara će Vas garantovano ostaviti bez daha.

Savetujemo da ponesete GO PRO kamere koje možete iznajmiti od nas I zabeležite ove nezaboravne trenutke. Napominjemo da ne odgovaramo za gubitak I eventualno oštećenje telefona I kamera koje ponesete na rafting.

Ukoliko ste dovoljno hrabri slobodno možete da se okupate u prelepoj ,kristalo čistoj,Tarskoj vodi,koja je od pitka celim svojim tokom. Takođe možete da pravite pauze radi fotografisanja I predaha koliko god puta želite. Rafting može u zavisnosti od dogovara svih učesnika na čamcu trajati duže ili kraće od gre navedenih 3h-4h.

Naglašavamo da je apsolutno nophodno da pratite uputstva skipera koji se nalazi na svakom čamcu i koji je zadužen za Vašu bezbednost,

Krajnja tačka rafting odnosno cilj jeste naš rafting centar RT,gde napuštate čamac I razdužujete opremu.

Konzumiraje alkohola pre i tokom raftinga je strogo zabranjeno.. Rafting je extreman sport i naša je obaveza da svedemo mogućnosti eventulanih povreda na najmanju moguću meru. Najljubaznije Vas molimo da ovu zabranu shvatite ozbiljno.

Galerija fotografija