Jednodnevni izlet u Trebinje


 

Polazak iz RT centra našim vozilima.

Usputni obilazak Tjentišta I memorijalnog kompleksa Doline Heroja.

Posle vožnje kroz prelepe Hercegovačke predele, dolazak do Trebinja.

Grad Trebinje leži na samo na 30km od Jadrana.što ga čini jedinim mediteranskim gradom u BiH.

Po dolasku u Trebinje obići ćemo Stari Grad koji svoj izgled duguje Otomanskom carstvu, pa se unutar zidina može videti Sahat kula kao i brojne džamije. Reč je o maloj površini pored reke, ali kamene kuće i pešačke staze potpuno odudaraju od ostatka grada. Okružen kamenim zidinama stari grad danas obiluje kafićima i restoranima. 

Ono što obavezno morate posetiti, kad se nalazite u Trebinju, je manastir Tvrdoš-manastir o kome se mogu pronaći informacije da je sagrađen još u četvrtom veku pod pokroviteljstvom cara Konstantina i carice Jelene.

Obavezno morate kupiti čuvena vina manastira Tvrdoš.

Takođe, manastir je poznat i po tome što se u njemu zamonašio sveti Vaslije Ostroški. Inače, on je rođen na samo 15 km od grada Trebinja-u selu Mrkonjić, gde se danas nalaze njegova kuća i kapela.

U Trebinju je sniman film našeg proslavljenog reditelja Emira Kusturice-na Mlječnom putu, i u njemu je 2 godine živela čuvena svetska lepotica, Monika Beluči.

Od znamenitih Trebinjaca svakao posebno mesto zauzimaju verovatno najpoznatiji, Jovan Dučić, i glumci Nebojša Glogovac i Nataša Ninković.

Pored starog grada, imaćemo priliku da prošetamo kroz brojne trgove i parkove.  Prošetaćemo preko Trga Slobode i Trga pesnika na kojem se nalaze brojni pokloni poznatog pesnika Jovana Dučića ovom gradu. Tu su i spomenici Jovanu Dučiću i Njegošu, kao i simbol grada Trebinja- nekoliko vekova star park platana…. 

Šetnja pored reke Trebišnjice je poseban praznik za sva čula.

Nikako ne smete propustiti posetu manastiru, zaštitniku ovog grada- prelepoj Hercegovačkoj Gračanici koja je smeštena na brdu iznad Trebinja i sa koje se pogled na grad koji čuva, ne može opisati -to jednostavno morate sami doživeti.

 

Povratak u RT CENTAR u večernjim časovima. 

Cena aranžmana: 50e
Aranžman obuhvata
    • Prevoz od / do  Rafting centra RT i Trebinja
Aranžman ne obuhvata
    • Ulaznice, karte, individualne troškove
     
Opšte napomene
  • Okvirno trajanje izleta 10h
  • Prethodno iskustvo nije potrebno
  • Minimalan broj učesnika za realizaciju aranžmana je 4 osobe
  • Satnice u opisu aranžmana nisu fiksne I mogu se menjati zavisno od želje i potreba gostiju

Ovaj aranžman se po dogovoru može kombinovati ili produžiti sa drugim aranžmanima iz naše ponude