Rafting Tarom

Rafting je uzbudljiva, avanturistička aktivnost u kojoj se učesnici na gumenim čamcima, uz pomoć vodiča – skipera spuštaju niz brzake uzburkanih reka.. Popularnost ove aktivnosti je iz godine u godinu sve veća. 
Niz reku Taru se svake godine spusti na desetine hiljada turista iz celog sveta.
Mi imamo privilegiju da rafting možemo da organizujemo na reci Tari, jednoj od najboljih reka za rafting. 
 
Kanjon dubine 1333m, svrstava među najdublje kanjone u svetu i prava je šteta ne iskoristiti geografsku blizinu i ne posetiti jedan od najlepših predela na Balkanu.
 
OVDE možete pogledati sve naše aranžmane koje uključuju rafting.  
OVDE možete pročitati više o nastanku raftinga
 
Ukratko program raftinga izgleda ovako :  

Rafting avanturu, uglavnom započinjemo nakon doručka. Okvirno vreme oko 10h.

Napomena: satnica, u zavisnosti od programa aranžmana, se može razlikovati.

Pre svakog polaska niz reku, svi učesnici od nas dobijaju neophodnu opremu za rafting.
Nakon kratkog kursa gde ćete imati priliku da se upoznate sa programom i pravilima ponašanja na čamcu i u odredjenim situacijama spremni ste za polazak.. Po istaknutom rasporedu sedate u naše džipove/kombije (koji su numerisani) i odlazite na početnu tačku ove avanture-Brštanovicu. Naglašavamo da se raspored odnosi samo na vozila koja Vas voze od rafting centra RT do početne tačke rafting. Mi se trudimo da ste uvek u istom vozilu sa svojim društvom ali po nekada je to nemoguće ostvariti. Nakon dolaska na početnu tačku ove uzbudljive avanture u čamce se raspoređujete shodno svojim željama i u dogovoru sa skiperom-vodičem.

Samo trajanje rafting je oko 3h-4h. Dužina tj trajanje raftinga umnogome zavisi od količine vode odnosno od brzine reke Tare. Reka Tara je planinska reka i kao takva zavisi od svojih pritoka, količine padavina I topljenja snega. Generalno pravilo je da je rafting najuzbudljiviji I najbrži u prolećnim mesecima. Za ovih 3h-4h ćete imati priliku da osetite adrenalin najvećih bukova, vodopada, brzaka.. takođe pejzaž samog kanjona, priroda koja Vas okružuje, reka Tara će Vas garantovano ostaviti bez daha.

Savetujemo da ponesete GO PRO kamere koje možete iznajmiti od nas i zabeležite ove nezaboravne trenutke. Napominjemo da ne odgovaramo za gubitak i eventualno oštećenje telefona i kamera koje ponesete na rafting.

Ukoliko ste dovoljno hrabri slobodno možete da se okupate u prelepoj, kristalo čistoj, Tarskoj vodi, koja je od pitka celim svojim tokom. Takođe možete da pravite pauze radi fotografisanja i predaha koliko god puta želite. Rafting može u zavisnosti od dogovara svih učesnika na čamcu trajati duže ili kraće od gre navedenih 3h-4h.

Naglašavamo da je apsolutno nophodno da pratite uputstva skipera koji se nalazi na svakom čamcu i koji je zadužen za Vašu bezbednost,

Krajnja tačka rafting odnosno cilj jeste naš rafting centar RT, gde napuštate čamac i razdužujete opremu.

Konzumiraje alkohola pre i tokom raftinga je strogo zabranjeno..
Rafting je extreman sport i naša je obaveza da svedemo mogućnosti eventulanih povreda na najmanju moguću meru. Najljubaznije Vas molimo da ovu zabranu shvatite ozbiljno.