Kanjon Pive zip line


O Pivskom jezeru i kanjonu reke Pive

 

Reka Piva izvire iz vrela Sinjac na Goliji. Svojim tokom prolazi kroz gorostasne planine čineći spektakularan kanjon visine i do 1300m i dužine oko 33km,na kom reka stvara izuzetnu snagu koja je korištena za gradnju hidroelektrane Mratinje. Grdanja HE Mratinje se odvijla od 1967g-1975g i njena impozantana visina od čak 220m je svrstava među najviše u brane u Evropi. Izgradnjom brane ,kao i stvaranjem veštačog Pivskog jezera,koje danas predstavlja najveći rezervoar pitke vode na Balkanu,u potpunosti je potopljeno staro naselje Plužine,kao i manastir Piva. Naselje je ponovo izgradjeno na obroncima jezera a Pivski manastir je ,kamen po kamen,premešten na novu lokaciju na kojoj se i danas nalazi. Jezero,sa svojom smaragdnom-zelenom bojom,čudesnom prirodom kao i velelepnim Pivskim kanjonom,predstavlja jedan od najlepših lokaliteta ovog kraja.

O zip-line

Zip line predstavlja prelazak s jedne strane brda na drugi uz pomoć specijalno montirane sajle. Nastao je iz potrebe da se premoste klisure i duboke reke u nepristupčnim oblastima, onde gde nije bilo moguće izgraditi most ili drugi prilaz. Danas se zip line najviše koristi u turističko-zabavne svrhe. Adrenalinski doživljaj zip-lajna u Plužinama kreće od Gostionice “Eko-Piva”,ide preko nadaleko poznatog Pivskog jezera gde pravite kratku pauzu za fotografisanje, a zatim povratnom sajlom stižete ispred mosta na Pivskom jezeru.

Dužina Zip Line-a je 1400 metara što predstavlja najduži  zip line u jugoistočnoj Evropi. Sloboda, osećaj kontrole, samopouzdanja je ono što vas može preplaviti kada telom parate vazduh a ispod vas gledate prirodne lepote jezera i idete u susret poznatom mostu na Pivskom jezeru.Ova adrenalinska atrakcija je pre svega potpuno bezbedna, a pri tom i veoma popularna u svijetu i privlači veliki broj turista i avanturista.To je osećaj koji se ne može opisati, a mora se doživeti!

Program putovanja

Polazak iz kampa ,sa našim terenskim vozilima. Prilikom puta ka Plužinama,imaćemo priliku vidimo velelepni kanjon reke Pive kao fascinantnu prirodu koja ga okružuje. Napravićemo kratku pauzu za fotografisanje na impozantnoj brani Mratinje,čija visina od 220m i pogled na kanjon ostavljaju bez daha. Dolazak u Plužine gde počinje uzbudljiva avantura za najhrabrije –zip line. Nakon ove avanture, nastavljamo obilazak kanjona i povratak u naš kamp. Još jednom ćete imati prliku da fotografišete i zauvek sačuvate od zaborava prelepe pejzaže ovog kraja.

Galerija fotografija

Cena aranžmana: 40e
Aranžman obuhvata
  • transport učesnika našim terenskim vozilima
  • zip-line (iznajmljivanje opreme za zip-line)
  • sve pripadajuće takse
Aranžman ne obuhvata
  • Konzumaciju pića u kampu
  • Fakultativni izleti
  • Individualne troškove
Opšte napomene
 • Okvirno trajanje izleta 4h
 • Prethodno iskustvo nije potrebno
 • Minimalan broj učesnika za realizaciju aranžmana je 4 osobe
 • Satnice u opisu aranžmana nisu fiksne I mogu se menjati zavisno od želje i potreba gostiju

Ovaj aranžman se po dogovoru može kombinovati ili produžiti sa drugim aranžmanima iz naše ponude